Wie ben ik?

Mijn naam is Vera Lammers en ik ben 26 jaar oud. Ik woon in Sliedrecht en open daarom graag mijn praktijk in dit dorp. Ik ben in 2017 afgestudeerd als kunstzinnig therapeut beeldend aan de Hogeschool Leiden. 

Na mijn opleiding had ik de "droom" om mijn eigen praktijk te gaan starten. Voordat ik deze "droom" ben gaan verwezenlijken, heb ik eerst verschillende doelgroepen leren kennen. Nu is het moment gekomen en ben ik zeer enthousiast om mijn eigen praktijk "Aloë Vera" - waarvan de betekenis "droom" is - te openen.

Ik "droom" ervan om kinderen en jongeren te helpen bij kleine en grote doelen. Ik sta voor je klaar en je kan alles bij mij kwijt. Ik ben graag jouw vertrouwenspersoon.

Plank, schildering op papier, persoon, kwast, schildering op de achtergrond

Werkervaring 

Verstandelijke gehandicaptenzorg

In mijn afstudeerstage liep ik een halfjaar stage op een dagbestedingslocatie voor mensen met een verstandelijke en/of auditieve beperking. Mijn uitdaging was om een sociale vaardigheidstraining te ontwikkelen om de drempel tot contact tussen dove en horende cliënten te verlagen. Na een geslaagd project heb ik mijn diploma "Kunstzinnige therapie beeldend" behaald.

Behandel- en begeleidingscentrum

De laatste twee jaar, voordat mijn praktijk is geopend, werkte ik op een behandel- en begeleidingscentrum voor kinderen met een vorm van autisme en/of verstandelijke beperking, die nog niet of een beetje kunnen praten. Deze kinderen heb ik mogen trainen via de ABA methode om te groeien in hun sociale- en communicatieve vaardigheden.

Schildering op papier, kwast, plank, zwarte achtergrond

Asielzoekerscentrum

Ik werkte bijna twee jaar lang als vrijwilliger binnen een asielzoekerscentrum. Ik gaf sport- en spellessen aan kinderen en jongeren, waarbij er werd gewerkt aan doelen, zoals omgaan met agressie, traumaverwerking, vriendschappen opbouwen en zelfvertrouwen.

Speciaal onderwijs

Naast mijn praktijk werk ik drie dagen in de week als onderwijsassistent op een school voor speciaal onderwijs. Ik verzorg lessen en begeleid de kinderen bij de activiteiten in de klas.

Reguliere basisschool

Tijdens mijn opleiding heb ik de kans gekregen om beeldende therapie te geven aan kinderen op een basisschool, waarbij ik aan doelen werkte, zoals concentratie verbeteren, leren omgaan met een moeilijke thuissituatie en dyslexie.

Weekendopvang

Bijna twee jaar ving ik, in het weekend, kinderen en jongeren op, ter ontlasting van de thuissituatie. De kinderen en jongeren worstelden met gedragsproblemen en/of autisme. In de weekenden stond rust, ritme en regelmaat voorop.

Krijtjes, groen, oranje, rood, geel, paars, blauw, blauw bakje